19.05.2024 – 23.06.2024 duo tentoonstelling Wido Blokland, Marian Bijlenga. Vernissage zondag 19 mei van 15 - 17.30 uur Visit

Michael johansson (se)

Meer over Michael Johansson (SE)

De werkwijze van Michael Johansson (1975) is er één van verzamelen, ordenen, stapelen en puzzelen. De alledaagse objecten die hij bij elkaar brengt geeft hij een nieuwe vorm en context in zijn sculpturen en installatiesHij struint rommelmarkten en kringloopzaken af om oude televisies, transistorradio’s, videorecorders en andere apparatuur en objecten te verzamelen. Vervolgens rangschikt hij ze op kleur en brengt ze allemaal samen in één nieuw object. Zijn kunstwerken worden ook wel getypeerd als ‘real life tetris’. Deze sculpturen construeert hij niet alleen voor museale tentoonstellingen over de hele wereld, maar ook in publieke ruimtes, zoals in steegjes en portieken.

De Belgische kunstenaar D.D. Trans (1963) hoort tot de generatie kunstenaars zoals Honoré d’0, Wim Delvoye, Michel François en Ann Veronica Janssens. Hij debuteerde met een groepstentoonstelling die in 1990 in CC Gildhof in Tielt en werd samengesteld door Dirk Snauwaert. Al gauw werd hij opgepikt door de toonaangevende Richard Foncke Gallery in Gent. In 2005 gaf hij echter de brui aan zijn kunstenaarschap om in 2014 zijn come- back voor te bereiden.

Joncquil (1973) studeerde in 1998 af aan de Academie St. Joost in Breda in de richting Schilderen/Monumentaal. Joncquil staat bekend als schilder van figuratief en fantasierijk werk. Hij is een veelzijdig kunstenaar, die niet alleen schildert, tekent en fotografeert, maar ook sculpturen, installaties en videowerken maakt. Het overkoepelende thema is het verstrijken en stilstaan van de tijd. De invloed die tijd heeft op de verandering van de context van onze ideeën, interpretatie en betekenis van beelden en de omgeving waar wij ons in bevinden. 

De Belgische kunstenaar Willy De Sauter (Brugge, 1938) werkt al sinds de jaren 1960 aan een consistent oeuvre, gebruikmakend van een fundamentele vormentaal. Terwijl zijn eerste werken voornamelijk opgebouwd waren door het consequent herhalen van lijnpatronen, is hij zich meer recent gaan toeleggen op monochrome krijtschilderijen en -objecten.

Van harte welkom
Art Rotterdam is te bezoeken van donderdag 19 mei t/m 22 mei a.s. Woensdag 18 mei alleen voor genodigden.