30.06.2024 – 21.07.2024 boek presentatie Babs Haenen + trio tentoonstelling Babs Haenen, Ien Lucas, Hieke Luik. Vernissage 30 juni 15 - 17.30 uur. openingswoord Benno Tempel. Visit
Nieuws

pop-up gallery in Museum Jan Cunen t/m 25 September 2020

Galerie Ramakers presenteert in de pop-up gallery in het museum een selectie werken van kunstenaars die zich bezighouden met het landschap en de natuur.

Galerie Ramakers presenteert in de pop-up gallery in het museum een selectie werken van kunstenaars die zich bezighouden met het landschap en de natuur. Een fascinerende aanvulling bij de tentoonstelling die Jan Cunen nu laat zien. Er zal werk getoond worden van Joncquil, Eelco Brand, Warffemius en Michel Hoogervorst.

Joncquil zijn schilderijen roepen sprookjesachtige nachtelijke taferelen op, een bos waarin allerlei dieren en een bosfiguur tot leven komen . Vaak heeft zijn werk iets verontrustends. De doeken in diverse formaten zijn geschilderd in donkere tinten. Hij ‘schildert’ het zwart weg waardoor de lichtend gele ondergrond aan het oppervlak komt.

Eelco Brand laat een tweetal digitale animaties zien. De animaties die Brand construeert komen virtueel en met de hand gemaakt op de computer tot stand. Ook Brand is in staat om een dromerig of betoverend boslandschap te maken welke haast hallucinerend is en waar je als toeschouwer even in verdwijnt. Maar ook een enkel aardbeitje in een struik-gewas,dat als een rode zachte lampion haast heel langzaam licht geeft en dan weer dooft, alsof het ademt, heeft iets magisch.

Warffemius laat in deze kleine maar verfijnde tentoonstelling een stoer cortenstalen beeld zien. Warffemius zoomt juist in op botanische details, waarin hij kijkt naar elementaire groeiprincipes.

Michel Hoogervorst toont een groot schilderij. Zijn doeken stralen een aangename rust uit. Zo’n schilderij is vaak in kleinere en grotere porties verdeeld, soms zijn dat rechthoeken of gevarieerde banen, waar heel verfijnd een ontkiemend bloembolletje in geplaatst wordt. Heel subtiel. Michel zoomt ook in, kijkt met verwondering naar planten en alledaagse voorwerpen.

meer info
www.museumjancunen.nl